Fellinco

Opleidingen voor Zwemverenigingen

De zwemverenigingen werken allemaal met vrijwilligers die in hun vrije tijd kinderen zwemles geven. Veelal zijn dit ouders die gevraagd zijn om te helpen, of oudere jeugd die alle diploma's behaald hebben. Het enthousiasme van deze vrijwilligers is hoog en de inzet daarmee ook. Maar zelf kunnen zwemmen is wel even wat anders als het op verantwoorde en veilige wijze anderen te leren. Er bestaat dus een grote behoefte aan opleidingen binnen de verenigingen.

Er bestaan nu ook opleidingen vanuit de bonden, echter sluiten deze veelal niet aan op de behoefte van de verenigingen.
Daarom heeft Fellinco eigen opleidingen ontwikkeld welke aansluiten aan de behoefte van de vereniging. De medewerkers kunnen worden opgeleid om zelfstandig les te geven (oude zwemleider A niveau) zonder dat hier een uitgebreide en langdurige opleiding voor nodig is.

Indien gewenst kunnen er medewerkers doorstromen naar leidinggevende posities binne de organisatie en optioneel de opleiding afronden met een examen van de beroepsopleiding.

Er zijn de navolgende niveau's:

Introductie opleiding verenigingen: Geschikt voor medewerkers die net beginnen met het helpen bij de zwemlessen binnen de vereniging
Basis opleiding verenigingen: Geschikt voor medewerkers die al ervaring hebben met lesgeven, maar nog de nodige didactische en organisatorische kennis missen
Vervolg opleiding verenigingen: De opleiding voor medewerkers die de leiding over een zwemuur gaan krijgen. Deze opleiding kan afgerond worden met een module van de beroepsopleiding.